3 kroky k lepšímu prodeji vašeho vozu

 

 

 

 

 

 

 

 

Krok 1: Poznejte trh

Bude vaše auto lehce prodejné? Je to žhavá komodita? Nesnížit cenu a hledat jiné prodejní místo?

 

Zde je pár hlavních odpovědí:

 

  1. Rodiné sedany, od kterých se neočekává mnoho, jsou stále prodejné vozy pro lidi, kteří hledají levné vozidlo a levný provoz

  2. Kabriolety a sportovní vozy spadají do sezóního prodeje. Letní počasí přivází nové zákazníky. Zima není pro tento druh obchodu dobrá.

  3. Dodávky, užíváné pro práci, mají stálou poptávku. Nepodceňujte jejich hodnotu.

  4. Vozy pro sběratele těžce nacházejí kupce a jsou těžce ocenitelné. Avšak pokud se kupec najde, vůz může mít neočekávaně vysokou hodnotu pro toho pravého zájemce.

 

Nejlépe situaci na trhu vyzkoušíte tak, že budete hledat po online bazarech a zkontrolujete vozy ve vaší kategorii i se všemi statistikami. Cenu vozu potom můžete přizpůsobit náležitým scénářům prodeje.

 

Krok 2: Oceňte svůj vůz správně vůči konkurenci

Při nastavování berte v úvahu rok zakoupení vozu, počet předchozích majitelů, ujeté kilometry, barvu, celkovou úroveň vybavení a celkovou kondici vozu. Vážné problémy výrazně snižují hodnotu vozu. Například si lze nechat ocenit vůz i od odborníka.

 

Krok 3: Váš vůz musí budit pozitivním dojmem

Jakmile se zájemce přijde podívat na Váš vůz, v největší pravděpodobnosti se podvědomně rozhodne pro koupi během několika prvních vteřin. Váš úkol je jasný – zajistit pozitivní první pohled. Existuje několik kroků, které je dobré udělat před osobní prohlídkou.

  1. Ujistěte se, že je vůz umytý a vyčištěný. Vůz nesmí být ani špinavý, ale ani vyleštěný jako nový. Tento fakt přivolává pocit, že vůz disponuje skrytou vadou, kterou se snažíte zamaskovat.
     
  2. Ujistěte se, že vůz při jízdě nevydává žádné nežádoucí zvuky.
     
  3. Menší opravy raději udělejte sami, neprodávejte vůz v tomto stavu. Nic vás to nestojí a cenu to může rapidně zvednout.
     
  4. Ukliďte interiér. Zájemce se v něm musí cítit pohodlně a nemít odpor vůči řízení nebo dalšímu zkoumání vozu.
     
  5. Vyleštěte poklice od prachu a vyčistěte pneumatiky.