Hyundai odtajnil první skicy kompletně nové generace i30

Hyundai představil novou generaci i30 před její světovou premiérou na autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem, která se uskuteční příští týden. Bestseller značky Hyundai v segmentu C, který je i nejoblíbenějším vozem českých zákazníků ve své třídě, se představí opět jako hatchback s novým atraktivním designem. Díky velkému vnitřnímu prostoru, nabízenému komfortu, špičkové kvalitě použitých materiálů a využitím nejmodernějších technologií nabídne nová i30 svým zákazníkům prvky běžné pro vozy vyšší třídy.

Hyundai očekává, že nová generace i30 naváže na pozoruhodný úspěch původního modelu, který byl prvním vozem značky uvedeným na trh s předponou „i“ v rámci nového alfanumerického značení vozů Hyundai na znamení začátku nové éry pro Hyundai v Evropě.

První generace i30 byla také prvním modelem navrženým a zkonstruovaným v Evropě, prvním vozem vyráběným v nejmodernějším výrobním závodě Hyundai v České republice a prvním vozem Hyundai, který získal pět hvězdiček v testech bezpečnosti Euro NCAP.

Po svém uvedení na trh v červenci 2007 rostl prodej modelové řady i30 v Evropě každý rok a v roce 2010 se pro ni rozhodlo 115 000 zákazníků, což je nejvyšší roční prodej, jakého kdy dosáhl model značky Hyundai v Evropě. Celkem bylo do poloviny roku 2011 prodáno více než 350 000 vozů řady i30.

Nová generace i30 byla navržena a zkonstruována v technickém středisku společnosti Hyundai Motor Europe v německém Rüsselsheimu. Její design je další evolucí jedinečného stylu značky Hyundai zaměřeného na fluidní tvary ztělesňující osobitou DNA společnosti.

Thomas Bürkle, šéfdesignér v technickém středisku Hyundai Motor Europe, k tomu řekl: „Novou generaci i30 lze na první pohled poznat podle charakteristické tváře vozů Hyundai s šestiúhelníkovou maskou chladiče, designem předních světlometů připomínajícím drahokam a osobitými světly pro denní svícení. Tato světla mají nové charakteristické vnitřní tvarování s jemnými hranami, což vozu dodává výraz silné osobnosti a vytváří dojem vytříbenosti a luxusu.“

„Při pohledu na novou generaci i30 z profilu zaujme ihned silná charakterová linie procházející přes přední a zadní podběhy kol až k zadním svítilnám. Stoupající spodní charakterová linie s jemnějšími rysy vytváří zajímavou hru světla a stínu, která je základním rysem našeho designérského stylu s fluidními tvary,“ dodal Thomas Bürkle.

Allan Rushforth, viceprezident a výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe, prohlásil: „Očekáváme, že nová generace i30 zaujme mladé, progresivní zákazníky, kteří chtějí automobil s dobrými provozními vlastnostmi a zároveň i skvělým vzhledem. Nová generace i30 tak přispěje k budoucím prodejním úspěchům, zvýší povědomí o značce a vylepší vnímání značky Hyundai evropskými zákazníky.“

„Vůz byl navržen s cílem konkurovat nejlepším vozům v segmentu C a stát se společně se zcela novým i40 měřítkem kvality značky Hyundai. Cennou konkurenční výhodou nové generace i30 se v tomto vysoce konkurenčním segmentu stane naše pětiletá komplexní záruka,“ dodal Allan Rushforth.

Oceňovaná pětiletá komplexní záruka Hyundai zahrnuje pětiletou záruku bez omezení ujetých kilometrů, pětiletou asistenční službu zdarma a pětiletý program kondičních prohlídek zdarma.