Hyundai rozšiřuje modelovou řadu úspěšného Santa Fe o nové verze a posiluje tak bezkonkurenční nabídku vozů SUV
Zážehový řadový motor DOHC o obsahu 2,4 litru GDI nabídne výkon 188 k a točivý moment 241 Nm při 4 000 otáčkách. Vůz bude v nabídce jak v klasické pětimístné, tak i v rozšířené sedmimístné verzi a k dispozici bude s manuální šestistupňovou převodovkou. V nabídce automobilky zůstává také dieselový motor CRDi s obsahem 2,2 litru. Ve verzi Confidence bude k dispozici za 779 900 korun. Santa Fe se vznětovým agregátem bude v prodeji s pohonem jedné i obou náprav.
 
Oproti své konkurenci nabízí Santa Fe bohatší výbavu již v základní verzi a delší záruku, která je v případě Hyundai na pět let. Vyspělé bezpečnostní a komfortní prvky výbavy zahrnují například autonomní nouzové brzdění AEB (Autonomous Emergency Braking) a chytrý adaptivní tempomat SCC (Smart Cruise Control). Santa Fe také dosáhlo vynikajícího hodnocení bezpečnosti Euro NCAP. Součástí nabídky je i verze se sedmi sedadly včetně samostatné klimatizace pro 3. řadu.
 
Santa Fe je už od roku 2001 vlajkovou lodí v nabídce vozů SUV značky Hyundai a má velký podíl na tom, že Hyundai prodal v Evropě již více než 1,2 milionu vozů SUV. Tři generace tohoto vozidla segmentu D proto významně přispěly k růstu tržního podílu značky Hyundai v Evropě.