Kia Rio získala 5 hvězd od Euro NCAP

Nové Rio absolvovalo na výbornou nárazové testy mezinárodního nezávislého zkušebního institutu Euro NCAP a dosáhlo vysokého skóre za ochranu dospělých cestujících (92 %), ochranu dětí (84 %) a bezpečnostní systémy (86 %). Zároveň si Kia vysloužila pochvalu a další body za elektronický stabilizační systém v základní výbavě.

 

"Kia dosáhla jako první korejský výrobce nejvyššího hodnocení v testech Euro NCAP již s modelem cee ́d v roce 2007 a tento poslední skvělý výsledek modelu Rio je jen dalším důkazem vysoké bezpečnosti vozidel Kia," říká Benny Oeyen, viceprezident pro marketing a plánování, Kia Motors Europe.

 

Vysoká a na svou třídu ojedinělá úroveň bezpečnostní výbavy modelu Kia Rio zahrnuje osm airbagů (čelní, boční a hlavové), ESC, ABS s rozdělovačem brzdného tlaku EBD, brzdovým asistentem BAS a VSM systém (Vehicle Stability Management). Dále pak asistenta pro rozjezd do kopce HAC (Hill-start Assist Control) a tříbodové bezpečnostní pásy pro pět cestujících.

 

Rio se tak připojuje k modelům Kia Venga, Soul, cee ́d, Sportage a Sorento, které se pětihvězdičkovým hodnocením v crash testech EuroNCAP pyšní již z minulosti.