Kia Sportage 2014: evropský facelift v prodeji již za pár týdnů

Minulý týden na světlo světa přišla první várka informací společně s menší fotogalerií. Ta se nám dnes patřičně rozšiřuje, po stránce faktické ale již tolik novinek nemáme. I když jedna podstatná tu je - informace o zahájení prodeje, ke kterému by mělo dojít v řádu týdnů. Prezentace na ženevském autosalonu tak zřejmě bude čistě formální záležitostí, kde dojde maximálně k upřesnění nových cen.

Dá se přitom předpokládat, že startovní částky se příliš měnit nebudou, přece jen venkovních změn je méně než šafránu. Okamžitě identifikovatelný je totiž pouze výplet čelní masky, jinak ovšem za novinkami musíme vyrazit spíše do interiéru. Zde se totiž nacházejí materiály vyšší kvality a lepšího povrchu, s nimiž dorazilo nové diodové podsvícení, lepší audio systémy a rychlejší navigace.

Po stránce motorické lze pak nadále očekávat příchod základní benzinové pohonné jednotky 1,6 GDI, kterou nově doplní moderní dvoulitr nahrazující postarší agregát 2,0 CVVT s trochu nižším výkonem (166 koní versus 163 koní). V rámci dieselů pak nabídka nadále zahrnuje motory 1,7 CRDi a 2,0 CRDi, přičemž výkon mířící na přední nebo všechna čtyři kola činí 115, 136 a 184 koní.