Nový design k výročí Kia Rio

Pamatujete si, jaké byly vaše vztahy v sedmnácti? I když jen málokdy to byly vztahy na celý život, v tomhle věku jsou plné emocí a prožíváte je naplno. Je jedno, jestli jste muž nebo žena, nové Rio je dospělé, a přeci plné emocí. Že nevěříte? Podívejte se pozorněji. Jakoby se na vás dívala svými šípovými LED světlomety a zvala vás na výlet plný dobrodružství. Je to pohled svůdné ženy, nebo šarmantní oči sebevědomého muže?

 

Když nechcete tak úplně dospět
A máte ho tady. Je sice mladý, ale přitom solidní elegán. Nabízí vám bezpečnost a maximální pohodlí. V sedmnácti ještě rostete, a Kia Rio, není výjimkou. Tento mladík se vytáhl a je jeden z největších ze své třídy. Je o 15 mm delší, přičemž o 10 mm se prodloužil rozvor, což znamená více místa pro posádku, ale také větší stabilitu vozu, dokonce i kufr má vysoce nadprůměrných 300 litrů. Prostě je na něj spolehnutí, a klidně mu věřte i při parkování, rovné zadní okno i malé převisy z něj dělají skvělého partnera třeba na hezký večer ve městě. Je z něj přehledně vidět, slepé úhly jsou minimální. Prostě s tímhle krasavcem vás ostuda nečeká.

 

Nebo že by na vás opravdu mrkala? Mladá dáma je smělá. Chce se ukázat, tak do toho. Že je pouze litrový tříválec málo? Tak pozor, tahle divoška se nezdá. Nejnovější motor Kia 1,0 T-GDI nabízí výkon přes 88 kW, a protože je to lehká váha, je jasné, že si s ní užijete notnou dávku legrace. Je jí už přece sedmnáct, nějaké zkušenosti má, a ví, co se od ní očekává. S šestistupňovou manuální převodovkou vám dá možnost ji dostat plně pod kontrolu. Klidně ji zkuste rozhýbat do tempa, můžete si to dovolit, je už dospělá, a tak klidně nechte ručičku tachometru dotknout se až 190 km/h. Ovšem jako správná teenagerka, Kia Rio drží dietu, vystačí jen s 4,7 litru benzínu na 100 km.