Nový Rexton? SUV od SsangYong možná ponese název Y400

Oficiální ilustrace ukazují nové SUV pod označením Y400. Produkční název se ale může ještě lišit, možná bude použito jméno Rexton. Y400 by totiž mělo být zhruba 4,8metrovým obrem s motory, které známe právě z Rextonu. Pravděpodobně tak budou využity benzinový dvoulitr a 2,2litrový turbodiesel, které budou spojeny se šestistupňovou manuální převodovkou, případně sedmistupňovým automatem. Otázkou zůstává rám, na kterém by novinka měla stát. Ve hře je totiž především žebřinová varianta, která by zajistila působivé terénní vlastnosti a vymezila se tak i vůči konkurenci.

Lišit se Y400 bude především designem. Odvážnější a velice moderní křivky, kterým vévodí pěkně střižená a dynamická čelní maska a přední nárazník, LEDky pro denní svícení a "osvalená" kapota. V interiéru podle obrázku můžeme čekat velký centrální displej a menší počet tlačítek. SsangYong tak pravděpodobně bude následovat moderní trendy přizpůsobování vozidla co nejvíce potřebám řidiče, které zahrnují i maximální jednoduchost a přehlednost veškerého ovládání. Kabinu doplní rádoby dřevěné dekory.

Y400 nebo možná také nový Rexton se oficiálně představí už v dubnu letošního roku v Soulu. Cena se očekává v základním provedení kolem 700 tisíc Kč, čímž by Y400 kopírovala ceník dosluhujícího Rextona.